20. maaliskuuta 2017

Tyrnijuustokakku

Viime viikolla vietettiin sukulaisten kanssa synttäreitäni, jonne leivoin yhden suosikki juustokakuistani. Tyrnijuustokakku on ihanan raikas, muttei liian kirpeä jos vertaa pelkkään marjaan. Tämä juustokakku on myös noussut vieraitteni suosikiksi, kun sitä ensimmäisen kerran leivoin ylioppilasjuhliini.



POHJA 
(24cm - 26cm vuoka)
200-240 g kaurakeksejä
80-100 g margariiniä

Murskaa keksit ja lisää sulatettu margariini. Painele irtopohjavuan pohjalle ja pistä jääkaappiin kovettumaan.

TÄYTE
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
2 dl tyrnimehua
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 kpl liivatelehtiä

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita 1½ dl mehua vaahdon sekaan ja lämmitä loput mehusta mikrossa. Sulata liivatelehdet mehuun ja kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa yön yli.



KIILLE
1-1½ dl tyrnimehua
1½-2 dl vettä
2 rkl sokeria
3 kpl liivatelehtiä

Liota liivatelehdet kiillettä varten. Sekoita mehu, 1 dl vettä ja sokeri keskenään. Lämmitä hieman vettä mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana mehuun ja kaada sitten kiille varovasti kakun päälle. Anna olla jääkaapissa vähintään neljä tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti